Przekaż nam 1,5% podatku. Wpisz nasz KRS 0000 220 518 w swoim zeznaniu podatkowym lub skorzystaj z darmowego programu do rozliczenia PIT

Deser bez cukru

Szkoły Zdrowego Gotowania od lat stanowią dla wolontariuszy Chrześcijańskiej Służby Charytatywnej (ChSCh) popularną formę propagowania zdrowego stylu życia. Ich uczestnikom podpowiadają one, jak przyrządzać smaczne i zdrowe posiłki. 27 lutego,  podczas ostatniej Szkoły Zdrowego Gotowania w Stargardzie Szczecińskim można było dowiedzieć się, jak przygotować deser bez cukru.

Mleko sojowe, sok pomarańczowy, agar i miód – te składniki wystarczą do przyrządzenia… ptasiego mleczka. A to tylko jeden z przysmaków, których można było skosztować podczas ostatniej szkoły. Chociaż pierwotnie spotkanie miano poświęcić śniadaniom, królowała na nim tematyka deserowa. Czyżby ze względu na upodobania uczestników?

– Jeśli mąka to z pełnego przemiału, jeśli deser to bez cukru – wymienia Urszula Rusin, prowadząca spotkanie, pasjonatka zdrowego stylu życia. – Śniadania natomiast powinny być obfite i dostarczać nam dużo błonnika. Dobrze jest także zacząć dzień od ciepłego posiłku.

Każdy, kto chciałby uzyskać poradę kulinarną może skontaktować się z panią Urszulą (tel. 883 598 030) lub przybyć na kolejne spotkanie z cyklu Szkoła Zdrowego Gotowania. O terminie wolontariusze poinformują na stronie www.stargard.bliskoserca.pl

Czytaj więcej o profilaktyce zdrowotnej.

Złóż dar na cele dobroczynne.

Pamiętaj o przekazaniu 1% podatku dla ChSCh (KRS 0000220518).

(aw)

Zapisz się na Newsletter
Chrześcijańska Służba Charytatywna
ul. Foksal 8
00-366 Warszawa
Telefon:
(22) 31 31 425
E-mail:
biuro@bliskoserca.pl
Facebook
YouTube
Ta strona używa plików Cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich używanie. Czytaj więcej »
Zamknij