Wolontariusze filii Chrześcijańskiej Służby Charytatywnej (ChSCh) w Stargardzie Szczecińskim w najbliższym czasie zapraszają na dwa spotkania, podczas których dowiemy się, jak przyrządzić tani, smaczny i przede wszystkim zdrowy obiad dla całej rodziny.
W niedzielę, 23 lutego w lokalu przy ul. Brzozowej 2 odbędą się warsztaty Szkoły Zdrowego Gotowania. Prowadząca zajęcia kierownik filii ChSCh w Stargardzie Szczecińskim, Urszula Rusin, pokaże jak przyrządzić pyszny pełnowartościowy, wegetariański obiad. Na koniec odbędzie się degustacja przygotowanych potraw.
– Zaletą będzie szybkość przygotowania posiłków – mówi Urszula Rusin. – Wbrew utartej opinii, naprawdę niewiele trzeba, by przyrządzić wegetariański obiad. W zupełności wystarczy to, co każdy z nas ma w swoim kuchennym zapleczu. Będziemy tworzyć posiłki z roślin strączkowych, warzyw, kasz, makaronów.
Początek niedzielnego spotkania o godzinie 15.
Z kolei 26 lutego, w środę wolontariusze ChSCh zapraszają mieszkańców Stargardu Szczecińskiego na wykład nt. przygotowywania posiłków. Podczas zajęć będzie mowa m.in. o tym, jak komponować posiłki, aby były pełnowartościowe; jakie produkty ze sobą łączyć, jak je łączyć i ile jeść. Środowe spotkanie odbędzie się o godzinie 17, w Domu Kultury Kolejarza w Stargardzie Szczecińskim, przy ul. Szczecińskiej 17.
Wstęp na powyższe spotkania jest bezpłatny.
Czytaj więcej o pomocy zdrowotnej.
(jl)