Przekaż nam 1,5% podatku. Wpisz nasz KRS 0000 220 518 w swoim zeznaniu podatkowym lub skorzystaj z darmowego programu do rozliczenia PIT

Stargard Szczeciński: surówki, zboża i owoce

28 stycznia odbyło się kolejne spotkanie Szkoły Zdrowego Gotowania prowadzonej przez filię Chrześcijańskiej Służby Charytatywnej (ChSCh) w Stargardzie Szczecińskim. Tym razem na uczestników czekał pokaz przyrządzania oraz degustacja smacznych i szybkich potraw obiadowych.

– Na naszym obiadowym talerzu powinno znajdować się 54% surówek. Pozostałe 46% mogą stanowić ziemniaki, kasze oraz kotlety, ale koniecznie… wegetariańskie! – przekonuje Urszula Rusin, kierownik filii Chrześcijańskiej Służby Charytatywnej (ChSCh) w Stargardzie Szczecińskim.   

Kotlety z pszenicy i soczewicy oraz pulpety z orzechów z dodatkiem ziemniaków i surówki  wystarczyły do przygotowania trzech smacznych dań obiadowych. Dodatkowo wolontariusze zaprezentowali przykład „obiadu na szybko”.

– Kromka chleba pełnoziarnistego, pasztet z soczewicy, talerz surówki i sok pomidorowy to przepis na szybki i, co ważne, pełnowartościowy obiad – mówi Urszula Rusin.

Szkołą Zdrowego Gotowania pokazywała już, jak upiec domowy chleb i jak przygotować obiad. A na następnym spotkaniu… dania śniadaniowe.

Czytaj więcej o projekcie Zadbaj o Zdrowie z ChSCh.

(aw)

Zapisz się na Newsletter
Chrześcijańska Służba Charytatywna
ul. Foksal 8
00-366 Warszawa
Telefon:
(22) 31 31 425
E-mail:
biuro@bliskoserca.pl
Facebook
YouTube
Ta strona używa plików Cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich używanie. Czytaj więcej »
Zamknij